Nový měsíc, nový telefon…

No nebudu to tu zbytečně protahovat a ani se nechci zbytečně rozepisovat, takže jen ve stručnosti uvedu, že jsem si pořídil nový telefon, smartphone Huawei P8 Lite. Je sice pravdou, že je to ta “Gold Edition”, ale to mě až tak netrápí. Hlavní je že nemá odemknutý bootloader, a zároveň nemá ani root, což je momentálně věc, se kterou už úspěšně bojuji přes čtyři hodiny, a ne a ne se do toho telefonu dostat.

Na tohle rootování bych se mohl i vykašlat, protože telefon sám o sobě šlape jak hodinky, v tom by problém nebyl, ale důležité je, že jsem si stáhl Cerbera (Cerberus - skvělá aplikace, vřele doporučuji lidem, jako jsem já, a jsou tedy schopni ztratit i tři telefony do půl roku ;-) ), a ten potřebuje root (admin práva), k plné funkčnosti některých svých speciálních funkcí, takže vzhledem k tomu, že už jsem jiný telefon od Huawei taky jednou rootoval, tak v tom nevidím nějaký problém, ale tady tenhle se mi nějak moc brání.

Navíc mám jet za rodiči do Stavěšice a už teď mám díky tomuhle problému vcelku velké zpoždění, nebudu se tedy zdržovat vypisování těhle kravin a vrhnu se na root telefonu… Tak se zatím majte.



6. článek