First official payday

Mno, ani nevím, jak začít, protože jsem trošku rozladěn z poměru cena/výkon mého času. Pan šéf si asi myslí, že budu dělat do roztrhání těla a nejlépe všechno, ale to za 30K fakt nepůjde. Je mi líto, ale je třeba dostát svému slibu a nechat mně dělat práci, na kterou jsem byl přijat. Ne abych dělal všechno, protože chlapi nejsou schopní přijít do práce. 

Fakt mě sere, když sám nestíhám (svou práci), motám se ve výkresech, dělám stupidní chyby, protože se nemůžu stoprocentně koncentrovat na to co mám, protože musím řešit nějaké jiné píčoviny! Denně jsem na noho už v 5:30 ráno a v práci od 6:00, a to moje pracovní doba začíná v 6:30!!! Abych se po dvou hodinách v kanclu dověděl, že je potřeba jet tam nebo tam, udělat tu nebo jinou práci, a pak se vrátil zpátky a dodělával původní. To je fakt na hovno!

A to ani nemluvě o to m, že z kanclu odcházím pravidelně po 6 večer! A fakt se nikdo nestará o to, že tam jsem ve svém volném čase! A fakt mi to pan Šéf neproplatí (ani minutu). Vlastně, ani se mu nedivím, že mu borci do práce nechodí, protože jestli jim dává 150 brutto/h za svařování, a ještě je tahá různě po montážích. Tak to se mu na to asi brzo vyprdnou všichni. A já to fakt dělat nebudu!

Jakože, je tomu už měsíc a nějaký týden, co to tak funguje (od nástupu) a mohu říct, že jsem fakt neměl ani chvilku čas pro sebe, nebo Kess, nebo třeba jenom na vyřešení problému mizející fotogalerie na tomhle webu. A to vše za 23K netto/m. indecision  Tak to je fakt smutné. A to jsem opravdu vděčný člověk (za poskytnutý azyl a práci), který rád udělá oč si řekne, ale zase ze sebe nebudu dělat úplnou kundu. To by musel ještě drobet přidat, protože už teď jsem pro něj dost výhodná investice.

Ale teď pozitivní věci. Mám kde bydlet, mám dobrou a zajímavou práci (tedy aspoň to jádro), v práci vlastně bydlím, takže nikam nedojíždím, neplatím za nájem, teplo, vodu, internet ani elektřinu. Po schodech dolů je dílna s materiálem, kterou mohu plně využívat. Telefon s kreditem a daty k vlastnímu využívání je taky celkem fajn bonus. I když jsem výše píčoval na pracovní dobu, po 15h si můžu sbalit věci, a jít kam chci, ale nejdu, přijde mi to trochu nevděčné. (nicméně, počátkem nového měsíce bych to měl začít praktikovat, aby se ta moje "aktivita" nestala standardem)

Je toho ještě dost co napsat, ale chci si ještě zajít na cígo, a zkusit se kouknout na tu galerii, páč mě fakt sere, že ty snímky mizí - nemám nejmenší ponětí, čím to je a hodně se bojím toho, že to budu muset celé překopat a nahodit novou db). Jen se ještě v rychlosti zmíním, že do prog. Autocad 2022 jsem pronikl celkem rychle a práce je tak mnohem příjemnější, rychlejší a až vychytám poslední "klacky", které mi ještě program háže pod nohy, tak pak jsem "za vodou". Faktem taky je, že už jsem pronikl i do trojrozměrného "vyjadřování", takže zákazníkům můžu nabídnout jistý komfort v podobě reálnější představy budoucího produktu. 

Ale o tom jindy, teď valím na poslední cígo. (to mi připomíná - je 15tého - a výplata ještě nedorazila, ale moment, třeba už jo >>>ne, až zítra KURVÁ!) .. ZATÍMEC...



42. článek