Tak tady máme nový měsíc...

A sním (zase) spojenou změnu. Ve firmě RSEVOSTYL jsem dal výpověď, protože jsem byl zklamaný z platového ohodnocení, kolektivu, práce jakožto montáže, no a nakonec i ér kvůli sobě. Abych byl fér, tak se to pokusím trochu rozepsat.

Point první, by mohla být moje nemocenská.. Na nemocenskou jsem nastoupil, protože se mi něco stalo s palcem u nohy (ani doktor neví co). Jenže, po zjištěné změně stavu (na prstu) jsem chodil do práce (celý týden) > došlo k zhoršení v podobě změny chůze(pajdal jsem), a tak jsem se vydal k doktorce, která potvrdila otok a sníženou hybnost ergo >něco s tím fakt je! Byl jsem poslán na chirurgii, kde mi po vyšetření doporučili klidový režim "chůze jen v nejnutnějším případě", následně mi byla doporučena nemocenská, kterou jsem vzhledem ke zkušební době v práci odmítl. Po týdnu na kontrolu. Po týdnu nebyla žádná změna - ani lepší, ale ani horší - stav setrvával v "nepohodlnosti". Opět, avšak s větším důrazem mi byla doporučena nemocenská. Nyní už jsem svolil a na NP nastoupil. Ve zkratce - po týdnu "vegetu" jsem změnu k lepšímu poznal - chodil jsem. Nemocenskou jsem tedy ukončil a byl jsem i celkem rád, že se můžu dostat do práce. ...

Během nemocenské jsem měl dost času na přemýšlení o mé stávající práci, jejím kolektivu a mé roli tam. A zároveň i díky jistým pochybnostem o budoucím přístupu mého zaměstnavatele vůči mé osobě a vzniklé DPN jsem hledal alternativy. Ono "co by, kdyby". Výběr byl velký a já na spoustu relativně ideálních pozic reagoval. Během onoho týdne došlo i k reakcím ze stran zaměstnavatelů, a já dostal možnost volby. Ono, vlastně při prvním hovoru jsem už byl tak nějak vnitřně rozhodnut, že u RSEvo... podám výpověď, ale bylo třeba zajistit niance v podobě jistot. Ty mi byly potvrzeny během následujícího týdne, kdy už jsem byl opět v pracovním procesu. Jenže, jak jste se mohli dočíst v minulém postu, můj resurect nebyl přijat s naděením, což mně utvrdilo v mém vnitřním rozhodnutí. Ale stále jsem byl na pochybách, protože - "lepší vrabec v hrsti, nežli holub na střeše" a jít cestou pálení mostů s naivní vidinou lepší práce se mi trochu příčila, zkrátka jsem se bál.

Ve čtvrtek jsem byl u doktorky na odběrech krve, na které jsem pana šéfa upozorňoval už první den nástupu, ale i přesto z toho vznikl problém. >>Další přínos pro mé rozhodování. Ono totiž p. šéf si myslí, že jsem byl spokojen s jeho hodinovou taxou. NEBYL!!! 150Kč/brutto/h je pro svářeče se státní zkouškou na dvě metody ( vím, není to moc)prostě málo, kord, když musíme vyjíždět na montáže (které neproplácí!). A to mi ještě sám pan šéf řekl, že jsem společně s jeho štajgrem jediný, který tam ty "papíry" vůbec má. Po návratu z odběrů jsem byl v práci kolem 11. Problém! I když jsem donesl propustku, a šéfa informoval ještě brzy ráno. Zase se mu něco nelíbilo. Bylo mi řečeno, že takhle to nepůjde, že s takovou mi bude nucen dát výpověď. Pochopeně jsem se na něj podíval, pochopil, že mu rozumím, a odešel jsem do sprchy, kde jsem si vše promyslel a rozhodl se to v novém zaměstnání risknout - furt si nejsem jistý, jestli jsem ten typ na to, vykonávat tuhle budoucí pozici. Oblékl jsem se, zašel si na dílnu pobalit svoje věci a vše jsem narval do batohu, při odchodu jsem pozdravil s přáním hezkého dne a odešel.

Po příchodu domů jsem vzal Kess, laptop a šel psát výpověď (šéf o ničem nevěděl). Výpověď je napsaná, a zbývá jen sichr v podobě jistoty nástupu. Volám tedy borcovi, kdy by bylo možné nastoupit, protože mám sepsanou výpověď a prst na entru, tak jestli do toho mám jít. Nástup je potvrzen, mačkám enter, a stávám se nezaměstnaným. V daný okamžik to byl super pocit. Vše je ukončeno a zároveň začíná něco nového - jiného. Na druhý den jsem došel na místo nového zaměstnání, a s celkem kvalitní kocovinou ( jak už to tak u mně bývá) prošel pohovorem. Vlastně bych mohl říct, že jsem i celkem zapůsobil :D . V pondělí mám školení a pak už jedu sólo. Tak to by bylo k prvnímu pointu.

Point dva, hmm asi to srovnání.. Ale něco mi říká, že jsem se o tom zmínil v předešlém postu. Takže, na pohovoru mi bylo opravdu potvrzeno, že nástupní plat je 35k bruto/m , což je super, protože to dělá nějakých 28k netto > to CHCI! Oproti těm drobným, co jsem bral doteď. Jako jo , není to hodně, ale kdybych byl s někým, kdo by přispíval do společné domácnosti, tak by to bylo asi lepší, jenže nejsem. Takže pro mně celkem velký problém. Jako další pozitivum beru absenci fyzické práce. To je prostě bomba, ale mám tušení, že to celkem kvalitně vyváží ta mentální strana. Nevím, zda jsem schopen 8h v kuse někoho přesvědčovat o tom, co v přirozené reakci hned odmítne. Popravdě, bojím se, abych se nedostal do skupiny nějakých těch "šmejdů", to by mě fakt mrzelo. Na druhou stranu - za 28k/m by to netrvalo moc dlouho.

Point třetí..není :-D

Tak, a to by bylo asi vše...přeju si hodně štěstí v nový hokně..



35. článek