Tak první pracovní den mám za sebou...

Dnešní nástup na 12h proběhl fajn, v práci jsem byl přijat taky fajn, práci co jsem dostal, byla fajn. Zítra ji dodělávám , a pak se bude ještě kompletovat s protikusy, které dělá můj nový kolega. Zakázek je celkem dost, a tak to vypadá na to , že o práci nouze nebude. Navíc pan šéf mi přislíbil obnovu certifikátů, takže taky super (jen tam musím do té doby vydržet >> ERR :D).

Pokud jde o firmu jako takovou, tak fa.Jelínek se může jít zahrabat. Asi jako první rozdílnost je v pojetí pracovní doby strávené na pracovišti. M.Jelínek říkal, že u nich ve firmě se nijak nehoní a vše je v pohodě, ale přitom opak byl pravdou. Z hodinové sazby se stala normohodina, moje nové pracovní místo bylo vytvořeno, ale já byl poslán na místo, které jsem zdědil po kolegovy… raději na zemi, než na té křivé plotně. A pak se po mně chtějí zázraky (8D). No, ale bylo toho víc, co mě tam krapet sralo.

Tady sice ještě pracovní místo nemám, ale aspoň v hale mají více místa, víc stolů a co je opravdu hlavní !!! mají tam ODSÁVÁNÍ !!!. A to aby člověk u Jelínka pohledal. Sice hala byla vysoká, ale nikdy se tam neuklízelo, takže všude jen prach a nabroušené železo a hliník, (:D, kdyby tam někdo nadrtil ledek a uhlí se rzí, tak mají po hale:-DDD). Navíc co se normohodin týče,  tak nyní jsem jen na hodinovce, takže super, za mně pokrok k lepšímu. Navíc jak se dneska v práci ukázalo, tak evidentně stíhám a snad jsem měl i trochu rychlé tempo. Což se v podmínkách u p.Jelínka jaksi nedařilo (za mne trochu zajímavé).

Jako další zajímavá věc je celkový postoj k penězům u fa.Jelínek, nemocenská se jevila jako obrovský problém, záloha činila problém, nástupní plat byl problém a ani mi neproplatili vstupní lékařskou prohlídku - ale za to mám asi ten mundur ;-) tak aspoň něco, ale stejně si myslím , že se ještě Martin ozve a bude chtít vědět, kde ty věci jsou, a ať je donesu, jinak mi nezaplatí červen :-DDD (myslím, že o tom budu ještě v budoucnu psát).

Tohle se v mém novém zaměstnání naopak nestalo - žádná vstupní prohlídka, plat se domluvil hned…bohužel nemocenskou a zálohu jsem ještě nechtěl. Jediné co mě děsí, tak že mám donést zápočťák a tam je jaksi napsána firma - Jelínek s.r.o. Tak jen doufám, že si mě můj novej šéfko neproklepne u bývalého zaměstnance.

No nic, zítra ještě něco vyplodím … možná :-)

 



29. článek